Meditaties

 

Er zijn vele vormen van mediteren. Deze vormen zijn geen dualistische kwestie van goed of fout. Ze leiden allen tot het tot rust brengen van je hoofd en het openen van je Hart, het in verbinding staan met de kosmos, met beide voetjes op de aarde.

Er is natuurlijk niets mis met het gebruiken van je gezonde verstand. Echter het in je hoofd zitten met steeds een luidruchtig getetter "dat je niet goed genoeg bent" of niet de rust kunt vinden in een continue gedachtestroom van "ik moet nog dit of dat" of "als dit, dan dat" en ga zo maar door, is een heel ander verhaal. Je begrijpt vast wel dat dit zijn weerslag heeft op hoe je in het leven staat en hoe je je voelt. Je kan jezelf letterlijk uit-putten (de welbekende "burn-out").

De eerste jaren dat ik begon met mediteren heeft het een hele tijd en vaak ook wel innerlijke strijd gekost om observator van al dat voorbij komt te worden en me niet meer te identificeren met dit alles...

Je hebt gedachten, je bent ze niet... je hebt emoties, je bent ze niet...

Ik zou dan ook durven te zeggen dat mediteren niet alleen een werkwoord is, maar zeker ook een manier van in het leven staan.

Men strijd totdat men is uitgestreden, men wordt dan helder

~

Samen met mijn lieve zielenzus Petra, van "The Grove of Light", bieden wij meditaties vanuit het Licht geïnspireerd, waarbij de afstemming op ons 8ste chakra centraal staat.

Het 8ste chakra is als het ware de poort naar Ons spirituele Zelf, de Bron van al dat is, De Oorsprong, De Lichtwereld, het Al,

het Goddelijke, Atman-Buddhi... noem het zoals het voor jouw goed voelt en begrijp dat we AL ÉÉN zijn.

Een geopend 8ste chakra maakt de weg vrij naar het verkrijgen van inzicht, naar een hogere vorm van begrip en verruiming van het bewustzijn. Door het herhaaldelijk afstemmen op dit chakra, juist ook in het dagelijks aardse leven, ontwikkel je een meditatieve levenswijze waarin vanuit vredige rust het leven kan worden geleefd en beleefd. 

 

Tijdens de meditaties wordt gebruik gemaakt van meditatieve muziek. Er bevinden zich diverse Atman Buddhi Concentration Lichtinstrumenten, edelstenen en kristallen in de ruimte die het afstemmen op het Licht bevorderen. Deze hulpmiddelen mogen gebruikt worden tijdens de meditatie als je je er tot aangetrokken voelt. Ook helpen zij mee om processen inzichtelijker te maken en begrip te verruimen, vrijgekomen zwaarte te transformeren en / of op te ruimen. 
Je hebt geen meditatie ervaring nodig. Wel vragen we je, uit respect voor ieders persoonlijke proces, elke aanwezige de gelegenheid te geven de meditatie te ervaren en af te ronden. Na afloop is er altijd tijd om, indien gewenst, ervaringen te delen en eventuele vragen te stellen.

 

 

Praktische informatie

De ruimte bevindt zich op de 2de verdieping en is alleen bereikbaar met de trap.

Er wordt je verzocht je schoenen beneden in de hal uit te doen.

Tijdens de meditatie zitten we op stoelen.

De meditaties zijn los van elkaar te volgen. Bevalt het je, dan mag je je altijd voor meerdere data aanmelden.

Om iedereen genoeg ruimte te kunnen bieden zijn het aantal plaatsen beperkt.

Deelname bedraagt 7 euro. Inclusief koffie, thee en edelsteenwater.

Aanmelden graag minimaal 1 dag van te voren via email of telefoon.
Mocht je niet kunnen en heb je je wel aangemeld, dan graag dit even laten weten. Hiervoor is alle begrip.


Voor data verwijs ik je naar de agenda.
Mochten er vragen zijn neem dan gerust contact op

J e bent van harte welkom